Skärmklipp från Youtube, klicka på bilden för att öppna en video i ett nytt fönster.

Klicka på bilden för att öppna en video i ett nytt fönster.

Estetiska programmet: Nycirkus (ESC)

Det Estetiska programmet är kreativt och konstnärligt. Ett utmanande och kreativt sätt att förbereda sig för vidare studier på högskolan, att stå på scen eller helt andra yrken.

Information in English.

INRIKTNING NYCIRKUS

Bubblar du av kreativitet och nyfikenhet och dessutom tycker om att träna fysiskt? Då är den här utbildningen ett bra val för dig. Det här är en helt unik spetsutbildning i nycirkus med elever från hela landet och andra nordiska länder. Samtidigt kommer du läsa samhällskunskap, historia, konst, matematik och engelska och alla ämnen du behöver för att kunna söka vidare till högskola och universitet efter utbildningen. Du kommer kunna plugga vidare inom cirkus, dans och konst, eller varför inte bli socionom, polis eller skådespelare. Programmet öppnar många möjligheter för dig!

SAMARBETE MED CIRKUS CIRKÖR

Nycirkusinriktningen är en unik utbildning i Sverige med väl inarbetat samarbete med Cirkus Cirkör, som är Nordens största nycirkuskompani och en regional kulturinstitution. Cirkus Cirkör ansvarar för alla cirkusämnen på utbildningen. All cirkus-träning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall, norra Europas modernaste. Alla lärare är välutbildade och har internationell erfarenhet. Du kommer att få träna akrobatik, lindans, jonglering, luftakrobatik, dans med mera. Under de tre åren kommer du också att få vara med om workshops i breakdance, street performance och regi.

NYCIRKUS GER KUNSKAPER

Inriktningen ska ge dig fördjupade kunskaper inom nycirkusens olika områden. Den ska utveckla din kreativitet, ditt konstnärliga skapande och din samarbetsförmåga. Inriktningen ger dig också möjlighet att fokusera på och fördjupa dig i något eller några av nycirkusens uttrycksområden. Du får även möjlighet att vara med i föreställningsarbete och möta publik. Elever och lärare gör dessutom en hel del studie- och teaterbesök tillsammans.

Ansökan

Längre ner under relaterade länkar och dokument finns mer information om ansökan till Nycirkusprogrammet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 september 2021
Sidan publicerad av: Soleil Redaktör